Trådar

Nora, Örebro län
Nora bibliotek, 4 dec – 18 jan

Trådar – en mobil syjunta är en mötesplats där du får möjlighet att tillsammans med andra ägna tid åt det som går snabbt i vardagen. Vi bjuder in dig att brodera ditt SMS för hand eller med en broderimaskin och på så sätt utforska relationen mellan gammal och ny teknik, sätt att kommunicera och mötas på.

4-5 dec, kl. 11-15
Öppet hus i Göthlinska Gården

11 dec, kl. 13-17
Heldagsworkshop i konsthallen (biblioteket) 

Från 6 dec visas utställningen med möjlighet att brodera i biblioteket.

För mer information och anmälan till workshop kontakta:
Elin Sörman, kultursekreterare
Tel: 0587-812 94, 070-343 12 94
E-post: elin.sorman@nora.se


Heldagsworkshop
Under worshopen utgår vi från deltagarnas SMS. Exakt vilka samtal som uppstår avgörs av vilka SMS vi väljer att brodera och dela. Var är du? Bäbisen väger 3400 gram! Nu orkar jag inte vänta längre. Det är slut. Ditt saldo är 0 kronor.Mötet med människor och material i Trådar – en mobil syjunta blir ett sätt att koppla ihop dina berättelser med andras. Orden text och textil kommer från latinets ord för att väva. Bokstavligt i tyg och mer bildligt i berättelser, vävs din vardag samman med andras. Mötet mellan människor och material i trådar en mobil syjunta blir ett sätt att koppla ihop dina berättelser med andras. Under dagen kan SMS-broderier laddas upp till www.mobilsyjunta.se för att dela dem med fler.

Vi har dukat upp med tyg, tråd, nål, fika, inspirationsmaterial och konstverk med text och textil som gemensamt tema. Inga förberedelser krävs, men ta gärna med dig din mobiltelefon eller ett SMS som du vill brodera. Du får också gärna ta med handduk, lakansbit, duk, kläder eller andra brukstextiler som du vill brodera in din vardag i.

HÅLLPUNKTER
10.00 Värden introducerar Trådar – en mobil syjunta, vad som hänger på tvättlinorna i rummet och andra delar av konstverket. Dagen ägnas åt att brodera SMS för hand och med maskin, prata och sitta tyst.
12:30-13:30 Lunch
16:00 Dagen knyts ihop när vi fyller på fysiska och digitala tvättlinor med våra SMS-broderier och säger några sista ord om dagens erfarenheter.

Trådar – en mobil syjunta är en möjlighet att bli överraskad eftersom den ändras varje dag beroende på vilka som deltar.

Välkommen att bli en av deltagarna! 

LÄS MER PÅ
www.mobilsyjunta.se 
www.facebook.com/mobilsyjunta

SMS-broderier från nora

SMS-broderi #1176 De fantastiska handledarna, Monika, Jasmine och Moa! SMS-broderi #1174 Du är min kompis, kompis SMS-broderi #1172 Tonemor SMS-broderi #1170 Trådar i Nora SMS-broderi #1168 Goden julen SMS-broderi #1166 God jul! SMS-broderi #1164 Egengjort förkläde. SMS-broderi #1162 Sms från pojkvännen. SMS-broderi #1160 Sms på handduk. SMS-broderi #1158 Febril verkstad råder. SMS-broderi #1156 Varje sms är taget från olika konversationer. Tillsammans bildar de en helt ny konversation. SMS-broderi #1154 Första smset.